Office of Faculty Development: Programs & Events

Fall 2018 Professional Development Week

Wednesday, August 15

TimeEvent
11:30 a.m. - 4:00 p.m. Academic Affairs Leadership Training on Cross-Cultural Conversations organized by the Office of Equity, Diversity and Inclusion. (By invitation only.)

Thursday, August 16

TimeEvent
8:00 a.m. - 1:00 p.m. Academic Affairs Leadership Training on Cross-Cultural Conversations organized by the Office of Equity, Diversity and Inclusion. (By invitation only.)
1:00 - 5:00 p.m. Faculty Governance Retreat in Old Jim

Friday, August 17

Department and Program meetings

Monday, August 20

TimeMLCB111MLCB112MLCB 220 (E-Learning Lab)
8:30 - 9:00 a.m. Breakfast Breakfast Breakfast
9:00 - 9:50 a.m. Introducing Watermark - Assessment Platform and more
ACL Director, Helen Thumann
Making course materials accessible to all students with eLearning
(50 minutes)
Student Success & Digital Learning
SSAQ Assoc Provost Thomas Horejes
10:00 - 10:50 a.m. Emily Meehan, Susanna Henderson, and Sara Konkel: Digital Learning Making course materials accessible to all students with eLearning
(50 minutes)
NSSE Intro
11:00 - 11:50 a.m. Upgrading your assessments
ACL Director, Helen Thumann
Cindy Officer and Krystallo Tziallila: Online Teaching and Learning NSSE Intro
12:00 - 1:00 p.m. Lunch on your own Lunch on your own Lunch on your own
1:00 - 1:50 p.m. Becoming American: PBS Film Series and Discussion Hosted by William Ennis
(50 minutes)
Introducing Watermark - Assessment Platform and more
ACL Director, Helen Thumann
NSSE Results: Learning Strategies
2:00 - 2:50 p.m. Making course materials accessible to all students with eLearning
(50 minutes)
Upgrading your assessments
ACL Director, Helen Thumann
NSSE Results: Discussion with Diverse Others
3:00 - 3:50 p.m. Making course materials accessible to all students with eLearning
(50 minutes)
Emily Meehan, Susanna Henderson, and Sara Konkel: Digital Learning
(50 minutes)
NSSE Results: Quality of Interactions and Supportive Environment

Tuesday, August 21

TimeMLCB111MLCB112MLCB 220 (E-Learning Lab)
8:30 - 9:00 a.m. Breakfast Breakfast Breakfast
9:00 - 10:30 a.m. Strategies for Key Indicators: Learning Strategies Assessment Coord Watermark training Sign up for times via email from Helen Thumann in EMG B02 Ultra-fy your courses: Learn about Blackboard Ultra Navigation and Tools such as Collaborate, Ally, and Kaltura
10:30 a.m. - 12:00 p.m. Exploring the Tinker Lab: Session in WAB 103
(90 minutes)
Improving your assessments - Hands on Work - Bring any assessment you want to work on to EMG B02 Strategies for Key Indicators: Discussion with Diverse Others
12:00 - 1:00 p.m. Lunch on your own Lunch on your own Lunch on your own
1:00 - 2:30 p.m. Group C
(90 minutes)
Assessment Coord Watermark training Sign up for times via email from Helen Thumann in EMG B02 Ultra-fy your courses: Learn about Blackboard Ultra Navigation and Tools such as Collaborate, Ally, and Kaltura
2:30 - 4:00 p.m. Self care
(90 minutes)
Improving your assessments - Hands on Work - Bring any assessment you want to work on to EMG B02 Strategies for Key Indicators: Quality of Intercations and Supportive Environment

Students arrive on Wednesday, August 22 for various events, including orientation.